Find et godt telt til det sjove og aktive udeliv

Det er fedt at have et telt hvis man spontant får lyst til at tage ud i naturen (foto eventyrsport)

Det er fedt at have et telt hvis man spontant får lyst til at tage ud i naturen (foto eventyrsport)

Når du skal vælge dit nye telt, er det meget vigtigt at overveje, hvilket formål, du skal bruge teltet til. Det har nemlig stor indflydelse på, hvilket materiale teltet skal være lavet af, og hvor stort det skal være. Det handler blandt andet om, at teltet ikke må veje for meget, hvis du skal ud og vandre med det, og nogle materialer er lettere end andre. Du gør det hele meget nemmere for dig selv ved at vælge et telt, der passer til formålet.

En tur med for tung oppakning kan rigtig hurtigt blive væsentligt dårligere, fordi den unødvendige vægt både giver ømme skuldre og hovedpine. Når først sådan en hovedpine har sat sig, kan den være rigtig svært at komme af med, og så er turen stadig ødelagt, selvom I eventuelt har fået teltet slået op ved ankomststedet

Teltets materiale er yderligere vigtigt i forhold til vedligeholdelse af teltet

Når man taler om telte, taler man også altid om vægt, vandsøjletryk og åndbarhed. Der findes forskellige typer telte med forskellige materialer og imprægneringer, og det kan godt betale sig at undersøge, hvilken slags telt, der passer til ens behov.

Find et telt her

De såkaldte silikoneserede telte har for eksempel et minimum af vedligehold. Stoffet er i sig selv vandtæt, så det skal ikke imprægneres yderligere. Vandsøjletrykket er højt, så der skal altså falde rigtig meget vand, før det trænger gennem teltdugen. God åndbarhed og en vis slidstyrke gør teltet særledes velegnet til aktivt udeliv.

På den anden side står bomuldsteltet, hvis største fordel er, at indeklimaet er bedre her, end i det silikoneserede telt. Bomulden er nemlig meget åndbar og samtidig slidstærk, og det lyder jo alt sammen meget godt. Desværre er teltet af bomuld ikke særlig vandtæt, og det skal imprægneres ofte for at kunne holde vandet ude. Det føjer til den i forvejen rimelig høje vægt.

Læs mere om telte her

Share
Posted in Telte. Tags: , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Find et godt telt til det sjove og aktive udeliv

  1. Pingback: Fjällräven – en sikker leverandør af alt det praktiske

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *