Icebreaker – det er simpelt, det handler om uld

Icebreaker ved at uld er nøglen til at overleve i kolde omgivelser (foto eventyrsport.dk)

Icebreaker ved at uld er nøglen til at overleve i kolde omgivelser (foto eventyrsport.dk)

Måske kender du ikke mærket Icebreaker. Det kommer du til nu. Icebreaker er specialister i at holde kulden – isen – væk fra din krop, så du kan nyde udendørslivet mest muligt. Icebreaker går selv ud i naturen, når de skal finde tekstiler, stoffer, produkter og lignende til deres produktioner af T-shirts, sokker, underbukser, langeunderbukser, langærmede bluser og så videre.

Der Icebreaker helt præcist går hen, det er på markerne med merinofår. Merinofårs uld er den absolut bedste uld, når det kommer til at lave tøj til mennesker – vel og mærke i uld.

Hvorfor er det så godt? Uld er hos mange kendetegnet ved, at det kløer og kradser mod huden. At det vel og mærke er varmt, men at det faktisk ikke er så behageligt igen at have på. Det sætter merinould en stopper for. Med sin kompakthed er det langt varmere end bomuld, men til gengæld er teksturen magen til.

Icebreaker er verdensførende når det handler om at komme tilbage til naturen

Får har levet i årtusinder. Mennesker har draget nytte af deres kropsvarmende uld stort set ligeså længe.

På New Zealand ved Icebreaker, hvordan man udnytter dette bedst muligt. Merinofårene har deres daglige gang på den sydligt liggende ø. Her opdrættes de under vilde naturforhold, hvorfor de udvikler den absolut bedste kvalitet af varmemæssig og kompakt uld. Perfekt til at have under det restende ski- eller vandretøj, når du selv bevæger dig ud i den vilde verden.

Det de også har fundet ud af hos Icebreaker er, at man kan rense uldfibrene. På den måde bliver uldet mere kompakt – det fylder dermed mindre. Når dette sker får man et stykke uld, der er tyndere men har en større varmefylde. På den måde kan du have få, tynde lag på. De vejer mindre, og det er lettere at bevæge sig.

Se udvalget fra Icebreaker ved eventyrsport.dk

Share
Posted in Outdoor. Tags: , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *