badminton spil

Læs en badmintonsko guide før du køber

Går du til badminton, eller overvejer du at starte? Så er det vigtigt, at du finder de rigtige sko. Ikke kun fordi gode badmintonsko giver dig de bedste muligheder for at præstere godt, men også fordi de beskytter din krop bedst muligt. Det kan dog være svært at vurdere, hvilken model er den bedste, især fordi det afhænger af personen der skal bruge den. Nogle spillere har brug for mere støtte, for at beskytte leddene, andre kan nøjes med mindre. Nogle foretrækker lethed, andre ønsker sko der maksimerer stødabsorberingen. Den sidste mulighed er for eksempel ideel for folk, der har smerter i kroppen, især i knæet eller ryggen. Her er der derfor en guide, der fortæller den vordende spiller, hvad man skal kigge efter, når man leder efter sko på Sport-net.dk.

En sport hvor udstyret er centralt

At badminton er en sport, der kan være belastende for menneskekroppen, forstår man hurtigt, når man ser spillere i deres es. De bevæger sig lynhurtigt, og skal have veludviklede reflekser, da de ikke har meget tid at reagere på. Deres led i foden og ankelen er derfor udsat for enormt stress, især fordi bevægelserne er sidelæns. Hvis ikke man passer på, kan man ende med alvorlige, måske endda permanente skader, og det kan det rette fodtøj hjælpe med at forhindre. Der er derfor dumt ikke at tage sig god tid til at finde den ideelle sko.

Ved hælen er det særligt vigtigt, at leddene beskyttes. Dette område er mere belastet end resten af foden, især fordi man som spiller laver mange, pludselige retningsskift. Her bliver man ikke bare nødt pludselig at skulle standse op, man bliver også nødt til at sætte af igen med det samme. Her benytter nogle skoproducenter sig af mønstre, der sørger for at suge sig til banen, så man ikke mister fodfæstet. Man kan også lede efter sko med ekstra gummi lagt ind i sålen, så den bliver mere fleksibel.

I den foreste del af skoen, handler det om stabilitet. Dette skyldes, at det ofte kun er forfoden, der har kontakt til gulvet, da man skal kunne bevæge sig hurtigt. Dette løser man med en forhøjning lige bag lilletåen, der fanger foden, og forhindrer den i at skride.

Mange modeller med hver deres fordele

Det første brand, der skal nævnes, er nok Yonex. De er verdensberømte, og er et af de største brands i verdenen, hvilket man også ser på deres varer. De inkluderer blandt andet både den letteste og den mest stødabsorberende model nogensinde opfundet. Yonex har sko til enhver spiller, og de er alle er fremragende kvalitet.

Ønsker man at støtte dansk, er der altid FZ Forza. Dette brand har dog også andre fordele, for eksempel prisen, som er lav nok til, at alle kan have råd til den. Forza er også meget bevidste om deres ansvar for at levere sko af god kvalitet, og sørger altid for, at de bliver afprøvet af en elitespiller. Så kan det næsten ikke blive bedre!

Udstyret med alle dets fordele kan købes hos sportsnet.dk. Du kan starte med at læse deres badmintonsko guide før køb.

Share
Posted in Sport. Tags: . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *