Skitøj er varmt og giver bevægelighed på samme tid

Det er om at finde den rette balance (foto eventyrsport.dk)

Det er om at finde den rette balance (foto eventyrsport.dk)

Du suser ned ad pisterne i Val Thorens. Du vælter ind i en snedynge. Eller måske holder du dig kørende i off pistens dybe sne. Uanset om du er ham, der vælter, eller ham der bliver stående, så er du i konktakt med våde elementer. Sne og sved og vand. Derfor er det vigtigt, at du er iklædt skitøj, der holder vandet ude.

Men noget af vandet kommer også inde fra din egen krop som sved. Her er det vigtigt, at du er iklædt skitøj, der er velabsorberende. Det vil sige skitøj, der lader din krop afgive sved og fugt, så din kropstemperatur og –fugtighed holder sig på et behageligt stadie.

Der er forskel på skitøj. Noget skitøj er tykt og meget varmt. Andet er tyndere og nemmere at bevæge sig i. Et sikkert hit er skaljakken. Den er tynd, nem at bevæge sig i, og så er den rigtig god til at afgive overskydende varme samtidig med, at der hverken kommer vind eller vådt vejr ind.

Kom tør ned ad pisten

Der er som sagt forskel på skitøj. Det er ikke alle, der holder af skaljakken, trods den er en god investering. Nogle synes, den er for kold, andre synes ikke, den har det rigtige look.

En skaljakke er tynd, lidt hård i kanten og kommer i mange farver. Men de fleste skaljakkemodeller dækker ikke ned over bagdelen. Det vil sige, at de ikke er optimale for mange snowboardere.

Som snowboarder sidder man jævnligt ned. Det kan være, når man venter på resten af gruppen, man er af sted med, og det kan være hvis man sidder og venter på et hop. Derfor er det vigtigt, man har ski- eller snowboarder tøj, der ikke lader hverken udefrakommende kulde eller våde elementer trænge igennem skitøjet.

Se et udvalg af skitøj hos Eventyrsport

Share
Posted in Jakker, Overtøj. Tags: , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *