En softshell jakke dur i alle tænkelige situationer

Prøv en softshell jakke! (foto eventyrsport.dk)

Prøv en softshell jakke! (foto eventyrsport.dk)

Til dig, der holder af at løbe udendørs, kan man ikke anbefal softshell jakken nok. Traditionelle vindjakker må give fortabt på punkter, hvor softshell jakken brillerer. For eksempel er komforten i en softshell jakke slet ikke til at sammenligne med hos en vindjakke i glat nylon. Softshell er et ekstremt blødt og smidigt materiale lægger sig om kroppen som ren velvære.

Der er stor forskel på tykkelsen af softshell materialet, men selv i de tykkeste udgaver, er stoffet meget smidigt og strækbart, hvilket giver en meget høj grad af bevægelsesfrihed. Ligeledes er åndbarheden i jakke god, så selv om stoffet er tykt, vil man kunne ånde under det. Det luftige materiale gør, at man ikke holder på sin overskudsvarme og på den måde bliver klam og svedig under jakken. Varmen slipper simpelthen ud, mens der dog stadig forbliver en temperatur under jakken, der kan holde dig varm.

Så kan du bruge softshell jakken på dage, hvor det blæser, regner eller sner, og du vil stadig få en behagelig tur. Som et ekstra plus slipper du for den raslende lyd af syntetisk stof, der gnider sig. Softshell materialet er nemlig lydløst.

Sådan finder du den helt rigtige softshell jakke til dig

Du skal finde dig en jakke, der holder dig varm og beskytter dig i blæst og regn. Derfor er det en god idé med et stykke overtøj, der sidder kropsnært, dog uden at stramme. Hvis der er for meget stof i din jakke, vil den virke som et sejl i vinden, og det er enormt irriterende. Med det strækbare softshell materiale kan jakken sidde til og stadig give plads til at træne og bevæge sig.

Du bør også tænke over tykkelsen af din softshell jakke, da den er afgørende for, hvilke temperaturer, du kan holde varmen i. Derfor er det godt at bruge lidt tid på at gennemtænke i hvilke sammenhænge, man vil bruge sin jakke og vælge tykkelse efter det.

Find en lækker softshell jakke her

Share
Posted in Jakker, Outdoor. Tags: , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *